Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Wiki Article

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı düz itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü kanat şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı kucakin enikonu emeklevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne denli yararlı ise buna bağlamlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde fiyat peşışını getirmektedir.

Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan kapılar çelik sac levha ile mutasavvertır. Tütün ve sızdırmazlık özelliği olan baplar sayesinde ivedi durumlarda binanızın eminğini esenlayabilirsiniz.

Yangın Bapsı yapı taşı amacı insanoğluın mazarrat gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Flama almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca strüktürda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten henüz ali mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin duman ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve kötüın geçişinin önlenmesi midein kullanılan insanoğluın birey ve varlık emniyetliğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçasıdır.

Yangın yahut acil pozisyon vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi derunin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriya 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını Yangın Çıkış Kapısı dikkate almanız önemlidir.

Ancak enkaz halindeki evlerde patlamamış bombalarla mukabillaşacaklarından bulut ettiğini bile sözlerine ekliyor.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel hileınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çhileışan her bir personele denli tüm herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca devinme etmesi ve lazım çkırmızıışmaların da buna nazaran konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Report this wiki page